vanilla

петак, 30. септембар 2011.

Krumpliba rántott hús

Ez a család egyik kedvence.Finom jó kiadós és különleges is.

Hozzávalók:
1 csirkemelle felszeletelve,krumpli,1-2 tojás,1 nagy tejföl,15-20 dkgfölszeletelt sajt,só,bors,ételízesítő, olaj.
Készül:
A csirkemell szeleteket megfűszerezzük.A krumplit megtisztítjuk és a tökreszelőn lereszeljük.Jóóól kinyomkodjuk(marokra fogjuk és nyomkodjuk) a levét.Majd hozzáadjuk a tojást,sót jó sok borsot és ételízesítőt.Majd jól összekeverjük (a sótol enged majd még levet és ekkor mégegyszer kicsavarjuk).A hússzeletet rátesszük és a villával teszünk a tetére krumplit majd mikor nyúlúnk alá még plusz krumplit is odafogunk (nem elég csak megmértani benne mert akkor alig ragad rá így meg lesz erröl is arrol is réteg).Forró olajban aranybarnára sütjük és tepsibe szedjük.Mindegyiket megkenyük tejfelel és teszünk rá egy szelet sajtot.A sütőbe tesszük hogy a sajt ráolvadjon.
Finom ropogos lesza krumpli és Istenien finom,laktató.





3 коментара:

  1. Odlicna ideja.Ja pravim onaj pastirski kolac gd etakodej imas mleveno meso odozdo a odozgo je dobar deo krompir pire koji se zapece u rerni;)

    ОдговориИзбриши
  2. Jako primamljivo deluje, baš si me zainteresovala za taj postupak, hvala za recept!

    ОдговориИзбриши