vanilla

среда, 6. јун 2012.

Vajas cukros lepény

Olyan egyszerű de nagyon finom lepény.Nem sok kell hozzá és gyorsan el is készíthető.


Hozzávalók:
4 deci tej,2 dkg élesztő,2 evőkanál cukor,1 csapott kiskanál só,2 evőkanál zsír,65-70 dkg liszt.
15 dkg vaj,13 dkg cukor,2 vaníliás cukor.
Készül:
Fölfutatjuk a cukros-sós tejben az élesztőt,majd hozzáadjuk a zsírt és a liszt hozzáadásával jól kidolgozzuk.Lefedjük öntapadós fóliával maj hűtőszekrényben egy éjszakát kelesztjük.Másnap tepsi nagyságúra kinyújtjuk.Kikent Tepsibe tesszük és a szélétöl 1-1,5 cm az újunkal lenyomkodjuk a tésztát hogy peremet csináljunk.Fölolvasztjuk a vajat és ezt rálocsolyuk a tésztára majd megszórjuk a cukor és vaníliás cukor keverékével.180 fokos sütőben kisütjük.A széle szép piros de a közepén még folyós a vaj-cukor nem gond hülés közben a tészta magába szívja és maradék pedig megköt.




Нема коментара:

Постави коментар