vanilla

недеља, 9. септембар 2012.

Babapiskótás mézes

Finom kis mutatós süti,csak nekem a lapok kicsit kememényebbek  maradtak,nem akart nagyon megpuhulni.Legközelebb egy picit megkenyem tejjel a lapokat mielőtt kitölteném (csak ógy finoman ecsettel hogy megpuhulyon).A recepet eredete desszert.eu.


Hozzávalók:
Mézes lap:1 tojás,5 dkg vaj,15 dkg porcukor,2 evőkanál méz,5 evőkanál tej,1 evőkanál kakaó,1 sütőpor,
40 dkg liszt.
Krém:5 deci tej,5 evőkanál liszt,20 dkg vaj,20 dkg porcukor,1 vaniliás cukor.
A babapiskótás réteghez:21 db babapiskóta,4 deci meggybefőtt lé,10 dkg főzőcsoki.
Készül:
Mézes lapok:A tojást,vajat,cukrot,mézet és a tejet 2 percig főzzük.A tűzröl levéve hozzáadjuk a lisztet amit összekevertünk a sütőporral és a kakaóval.Tésztává dolgozzuk,majd elfelezzük.Lisztezett deszkán kinyújtjuk a lapokat kb.30x25 cm majd sütőpapíros tepsin megsütjük de óvatossan hogy világos maradjon 180 fokon.
Krém:
A tejet a liszttel kis hőfokon, állandó keverés mellett pépesre főzzük (addig kell főzni míg pépes lesz és nem lesz lisztes ízű).Mikor megfőt hagyjuk kihülni. A vajat, a porcukorral és a vaniliás cukorral habosra keverjük és a kihűlt krémhez adjuk.Egy tányérba öntjük a meggylevet.Az egyik lapot megkenyjük a krém felével,majd a babapiskótákat bele mártjuk egyenként a meggylébe és a krémmel megkenyt lapra rakjuk.Erre jön rá a krém másik fele majd rátesszük a másik lapot is.A csokoládét fölolvasztjuk és a süti tetejére kenyjük,majd hagyjuk egy éjszakát puhulni.Másnap szeletelyük.




Нема коментара:

Постави коментар