vanilla

понедељак, 20. јануар 2014.

Kinder torta

Ez a torta nagyon menő volt egy kb 15 éve.Akkor minden szülinapra ijett kértünk anyutol hogy süsön.


Hozzávalók:
Tészta:
10 tojásfehérje,2 tojássárgája,9 evőkanál cukor,2 evőkanál olaj,3 evőkanál liszt,3 evőkanál zsemlemorzsa, 10 dkg darált dió,10 dkg vagdalt dió,20 dkg nutella.
Krém:
1 liter tej,30 dkg cukor,1 vaníliás puding,5 evőkanál étkezési keményítő,8 tojássárgája,1 vaníliás cukor,25 dkg vaj vagy margarin,10 dkg csokoládé,30 dkg plazma keksz (ha nincs jó a petit is),5 dcl tejszín.
Készül:
A tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukorral.Hozzáadjuk a többi hozzávalókat is a vagdalt dión kívül. Zsírpapírral bélelt tepsibe öntjük a vagdalt diót majd a tésztát rásímítjuk és 180 fokos sütőben megsütjük.
Mikor megsült a tepsiböl kivéve a vagdalt diós (alul volt) oldala lesz fölül és ezt még forrón megkenyük nutellával.Hagyjuk hogy kihülyön.
A krémhez 8 tojássárgáját kikeverjük a cukorral,vaníliás cukorral,pudingporral és az étkezési keményítővel. Megfőzzük a forró tejben.Mikor megfőt hagyjuk telyesen kihülni.A hideg krémhez hozzákeverjük a kikevert vajat vagy margarint.A krémet kettéválasztjuk egyik marad sárgán a másikhoz hozzáadjuk az olvasztott csokoládét.A nutellára előbb a sárgakrémet kennyük erre megy egy sor tejbe mártott keksz majd rá a csokis krém.Fölvert tejszínnel díszítjük.


Нема коментара:

Постави коментар