vanilla

уторак, 9. септембар 2014.

~ Tejben főt fánk ~

Szeretem a fánkokat és szeretek újakat is megpróbálni.


Hozzávalók:
Tészta:4 deci tej,1 kiskanál cukor,4 dkg élesztő,2 evőkanál cukor,csipet só,2 tojássárgája,10 dkg zsír,75-80 dkg liszt.
Öntet:5 deci tej,4 evőkanál cukor,3 vaniliás cukor,lekvár,tejszín.
Készül:
1 deci langyos tejben föloldunk 1 kiskanál cukrot és föloldjuk benne az élesztőt.70 dkg lisztethez hozzáadjuk a csipet sót,tojássárgáját,zsírt,maradék tejet,cukrto és a fölfutatott élesztőt.Jól bedagasztjuk hogy rugalmas lágyabb tésztát kapjunk (ha kell adunk még hozzá lisztet).Hagyjuk duplájára kelni.Mikor megkelt átgyúrjuk és hagyjuk 15-20 percet pihenni.Kinyújtjuk 1,5-2 cm vastagra és egy magasabb falú tepsibe rakjuk.Hagyjuk pihenni a fánkokat míg a sütő fölmelegszik 180 fokra.
Az 5 deci tejet a cukorral és a vaníliás cukorral megmelegítjük és a fánkok közé öntjük a tepsiben. Megsütjük a sütőben míg szép aranyszínű nem lesz a teteje és addig a tejet is beissza.


Нема коментара:

Постави коментар